dilluns, 16 de juny del 2008

Què passarà aquest any?


Ahir ja vaig sentir el primer petard de l’any. I és que dilluns de la setmana que ve és la revetlla de Sant Joan. Quanta gent és farà mal aquest any? No estic en contra dels petards i tampoc de la revetlla, però sí del fet que només per celebrar una cosa, una diada, ja es sàpiga amb anterioritat que hi haurà gent que prendrà mal. És que no hi ha hagut any en el qual no s’hagin hagut de lamentar ferits de tot tipus. Les autoritats ja promouen campanyes de sensibilitat pels ciutadans, per pares i fills, sobre els riscos que hi ha. Però a l’hora de la veritat, quan el dia 23 vas a comprar quatre coses per fer una mica de gresca, no veus més que nens esperant a la cua a ser atesos. I ja està, la majoria d’ells són a partir d'aquell moment ferits en potència. No és que em posi dramàtica, però això no pot ser. Els pares han de tenir més consciència d’allò que porten els seus fills a les mans i vigilar-los més.

I no parlem dels preus, perquè després ja m’esvero! Una petita font que fa no sé què, 5€, un paquet de coets senzillets 7€ (perquè si els vols de colors, prepara la butxaca, dels 15€ no baixa), bengales i cebetes pels més infantils 7€ o 8€ més. I vés sumant. Amb la tonteria ja t’has gastat mínim 20€, els quals només trigaràs en cremar mentre s’encén la foguera. I total, per què? Doncs, no ho sé. Potser és veritat que, com vaig dir en l’anterior post, m’estic fent gran i per això ara ho veig tot una mica diferent. Segurament en compraré, s’ha de fer una mica de festa. A més, sinó sembla que siguis una persona estranya i tot: “no t’agrada tirar petards???”. Però a veure si aquest any anem tots més en compte i no hem d’escoltar al TN del dia 24 ni la Raquel Sans ni en Carles Francino lamentar-se pels ferits que ha deixat la revetlla de Sant Joan d’enguany.

2 comentaris:

Xènia ha dit...

Gemma!
cada any és el mateix!!! el problema és que la gent no pren consciència real del que implica tirar petardus. Es pensen que no és perillós i que de ferits només n'hi ha al TN :P No creuen que ells poden ser els ferits de la tele!
seria una solució fer campanyes? sincerament, no ho sé. Potser el que haurien de fer és donar carnets a la gent "capacitada" per llençar petardus i si no ho fan bé, que els treguin punts!!
sitos!

V. Sancho ha dit...

Mort als petards.