dijous, 24 d’abril del 2008

ERC se’n va de manifestació

ERC, un dels tres partits integrants del govern català, anirà a la manifestació contra el pacte de l’Ebre. La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha convocat pel dia 18 de maig una manifestació a Amposta contra l’ampliació del minitransvasament de l’Ebre a Barcelona, la qual ERC ha anunciat que seguirà. A la vegada, però, Esquerra, com integrant del govern, és partidària d’adoptar aquesta ampliació per interconnectar les conques de l’Ebre i del sistema Ter-Llobregat.

Aquest anunci es dóna en un moment crític per a la política catalana, perquè en darreres ocasions ja s’ha fet molt palesa la divisió interna que pateix el govern. El recorregut de l’AVE, la línia de molt alta tensió i ara les mesures per pal·liar la sequera. Qualsevol tipus de proposta que hagi de servir per superar algun problema important és habitualment criticada i discutida fins a la sacietat, sense aconseguir-ne solucions reals i, encara menys, de manera ràpida. Els ciutadans són conscients d’aquesta poca entesa interna al govern i comencen a estar cansats de tants debats parlamentaris i tantes discussions que porten el país enlloc. Si els màxims representats del govern, dels partits, de la societat, al cap i a la fi, no són capaços d’arribar a acords pel bé de tots, potser és que un govern a tres veus és inviable. I és que segundas partes nunca fueron buenas, ho hem sentit moltes vegades, serà que és veritat?

Estic a favor de tot tipus de mesures positives pel país, però no a qualsevol preu. El ciutadà és qui mana, és qui vota, i si es duen a terme pactes de govern sempre hi ha el perill que certs votants es sentin traïts. Així cada vegada el descontentament vers la política augmenta i en arribar les eleccions els polítics es posen les mans al cap pel baix índex de participació. ERC ha de ser coherent i conseqüent amb les mesures que adopta dins del govern de la Generalitat i no és del tot coherent, precisament, que aquest mateix partit s’apunti a una manifestació en contra de l’ampliació del minitransvasament de l’Ebre a Barcelona per poder afrontar la sequera.