dimecres, 30 d’abril del 2008

Un dia rodó

Avui la Xènia i jo hem tingut la segona entrevista de la nova temporada del programa d’UPF Ràdio + Que paraules: Un programa d’entrevistes. Hem tingut l’oportunitat d’estar acreditades al Parlament i poder anar al despatx del cap de llista de Ciutadans - Partit de la ciutadania, l'Albert Rivera.

Puntualment, la Xènia i jo hem arribat al Parlament a les 9:45 del matí. Després de passar el control, ens han donat les acreditacions i hem esperat a la sala dels Canelobres que ens vingués a buscar la seva secretaria. De pressa i corrents ens ha explicat que no anàvem gaire bé de temps, ja que l’Albert havia vingut una mica tard (ja eren les 10 en punt) i a les 10:30 tenia una comissió ordinària. Hem hagut de retallar una mica la nostra entrevista, ja que li havíem preparat moltes preguntes! Ens ha rebut al seu despatx amb dos petons, molt amable. Estava acabant de repassar els últims papers del què havia de dir en 20 minuts davant els altres diputats. Ens ha ofert seure i poc després ens ha atès. Ha estat una entrevista curta però intensa, i mai millor dit! El nostre programa li dóna la màxima importància al personatge entrevistat i per això volíem encarar l’entrevista al voltant d’ell i només tocar en ocasions el partit que presideix. Després de l’entrevista ens han donat l’oportunitat de ser presents a la roda de premsa que feien cadascú dels diputats dels principals partits catalans. A la 1 del migdia hem tornat al Parlament per anar a la roda de premsa. Mentre esperaven per entrar hem pogut veure el Sr. Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya, i el Sr. Oriol Pujol, de CiU. Hem entrat a la sala just després que el Sr. Puigcercós, d’ERC, fes la seva conferència. Després d’ell hem pogut presenciar com la Sr. Camats, d’ ICV-EUiA, el Sr. Ferran, de PSC-CpC i el nostre entrevistat, el Sr. Rivera, com a Grup Mixt, exposéssin un per un el què s’havia aprovat i discutit durant la comissió. Aquí teniu un enllaç per aquell que vulgui veure la compareixença d’Albert Rivera. Veureu que hi ha una gravadora a sobre de l’stand, és la nostra!!! La resta de periodistes podien endollar la seva directament a la xarxa interna que connecta amb els micros de la sala, però nosaltres no, pel que li hem demanat a l’Albert Rivera si li feia res que la poséssim allà, i ens ha dit que cap problema.

Hem pogut viure durant uns minuts una roda de premsa real, una roda de premsa amb periodistes de veritat i amb personatges que no estaven portats per la universitat perquè practiquéssim. Hem vist coses de les quals hem parlat força a classe: els típics periodistes que busquen el titular, d’altres que xinxen els polítics perquè diguin alguna cosa que no diuen, etc. Coses que hem d’evitar fer però que arribat el punt tothom fa. A més, un company que estava allà de becari per l’agència EFE, en Víctor Sancho, ens ha ensenyat la sala de premsa. Tot estava ple d’ordinadors. A una part de la sala, a sobre la taula, tot eren micròfons. Des d’allà es feien les cròniques polítiques en directe per la ràdio. El xivarri de la sala no s'ha aturat ni un moment, les compareixences tot just havien acabavat i els periodistes havien d’enviar la seva feina el més ràpid possible. Realment ha estat una jornada molt interessant i productiva.

3 comentaris:

V. Sancho ha dit...

aquest becari de l'agència Efe té nom?

Gemma ha dit...

Ja està canviat... :)

V. Sancho ha dit...

Ais, Gemma, que era una broma...

Pensant-ho fredament, quedava més enigmàtic sense el nom...



No, no, mai estic content.